DESER BEZOWY Z MUSEM TRUSKAWKOWYM

DESER BEZOWY Z MUSEM TRUSKAWKOWYM

SKŁADNIKI:

400 g twarożku kanapkowo – sernikowego Mój Ulubiony
2 żółtka
2 białka
100 g cukru drobnego
3 łyżki żelatyny
250 g pokrojonych truskawek

 

Uwaga! Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Zwłaszcza ser i jajka nie mogą być zimne.

 

PRZYGOTOWANIE:
 

1. Utrzyj żółtka z połową cukru.

2. Ucierając, dodaj twarożek.

3. Żelatynę namocz w odrobinie zimnej wody, a gdy napęcznieje rozpuść ją w kilku łyżkach gorącej wody.

4. Bardzo dokładnie połącz żelatynę z masą.

5. Białka ubij na sztywno.

6. Dalej ubijając dodaj pozostały cukier.

7. Powstałą bezę połącz z masą.

8. Dodaj truskawki, wymieszaj i przełóż do pucharków lub szklanek.

9. Wstaw do lodówki do zastygnięcia. Podawaj udekorowane bitą śmietaną i świeżymi truskawkami.

 

 

„Mój Ulubiony”
Twarożek kanapkowo-sernikowy to naturalny twaróg o śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji. Bez konserwantów, substancji zagęszczających i stabilizatorów. Technologia produkcji gwarantuje zachowanie najcenniejszych składników mleka tj. białko, wapń i witaminy z grupy B. Doskonały do kanapek, może stanowić również podstawę dla past kanapkowych, dipów, deserów i ciast. Przeznaczony do wypieków serników, nie wymaga dodatku tłuszczu. Dostępny w trzech gramaturach:
200g cena około: 2,90 zł; 450g cena około: 5,75 zł; 1k cena około: 11,60 zł

Udostępnij:
0