DOMOWA GRANOLA

DOMOWA GRANOLA

Co najchętniej jesz na śniadanie. Idziemy o zakład, że… płatki śniadniowe. Skąd to wiemy? Bo wybiera je 80% Polek!

Ten wybór jest jak najbardziej słuszny. Płatki śniadaniowe produkowane z ziaren zbóż mają nie tylko wyjątkowy smak, ale dostarczają organizmowi wielu składników mineralnych. Jeśli do tego wybierzesz płatki pełnoziarniste, dostarczysz sobie bogate źródło m.in. błonnika. – Ogromna różnorodność płatków zbożowych sprawia, że każda z nas znajdzie wśród nich coś dla siebie. Możesz wybrać popularne kukurydziane, owsiane, żytnie, gryczane lub jęczmienne – każdy wybór będzie doskonałym i wartościowym początkiem dnia dla ciebie i całej rodziny, zwłaszcza jako składnik zbilansowanej diety i dopełnienie aktywnego, zdrowego stylu życia. Płatki śniadaniowe pełnoziarniste to cenne źródło składników mineralnych takich jak mangan i fosfor. Są również źródłem błonnika, który  pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu jelit – dodaje dietetyczka i ekspertka kampanii „Zboże smakuje i inspiruje” Ania Jelonek, która specjalnie dla nas przygotowała przepis na pyszną domową granolę z płatków żytnich, owsianych i kukurydzianych.

Z takim śniadaniem nawet poniedziałkowy poranek nabierze optymistycznych barw!
 

Udostępnij:
0