JESIENNA SPIŻARNIA ST. DALFOUR – SŁODKIE POKUSY NATURY

JESIENNA SPIŻARNIA ST. DALFOUR – SŁODKIE POKUSY NATURY

Jesienny, ciepły wieczór na werandzie czy zimowe popołudnia przy kominku lub choćby nasza własna, przytulna kuchnia z blaskiem świecy i do tego aromatyczna herbata z konfiturą czy ciepłe bułeczki z czymś słodkim….to coś, co lubimy.

W dzisiejszym zabieganym świecie nie zawsze znajdujemy jednak czas na zrobienie własnoręcznie zimowych zapasów. Dlatego z pomocą idzie sprawdzona, dobra firma, która specjalizuje się w produkcji stuporcentowych owocowych wyrobów.
Francuska marka St.Dalfour kusi nas smakowitym wachlarzem swoich produktów, które są słodzone tradycyjnie tylko i wyłącznie naturalnym sokiem owocowym.

Owocowa rapsodia St.Dalfour to nie tylko klasyczne smaki pomarańczy, truskawek, malin czy wiśni. Nowością jest oryginalna esencja z  kasztanów w postaci słodkiego, aromatycznego kremu kasztanowego, którego  smak jest bardziej intensywny po zamieszaniu kremu przed jego użyciem.

Tak jak wszystkie smaki St.Dalfour krem kasztanowy idealnie nadaje się do smarowania pieczywa, jest też świetny jako polewa do tostów, muffinek czy lodów. Wymieszany z bitą śmietaną stanowi wspaniałe nadzienie do ciast i kruchych ciasteczek. Kasztany nadają fantastyczny smak daniom z owoców morza czy drobiu jak i również różnego rodzaju sałatek.
To również fantastyczny pomysł na zdrowe śniadanie czy podwieczorek dla naszych pociech – jogurt, serek, naleśniki, tosty, gofry, placuszki jabłkowe.

 

Dzieci uwielbiają słodkości, więc  zaserwujmy im to, co lubią i co jednocześnie jest naturalnie zdrowe. Małe przegryzki w ciągu dnia w postaci orzechów(bogatych w magnez i antyoksydanty) czy migdałów, podanych z Owocową Rapsodią St.Dalfoura i wartościowymi serami(parmezan, feta, camembert czy mozzarella) to zdrowa porcja energii dla każdego.

Owocowa Rapsodia  firmy St.Dalfour  wytwarzana  jest według tradycyjnej, ponad 30-letniej francuskiej receptury, mającej swój rodowód w dolinie Loary-Akwitanii, słynącej z kulinarnych doskonałości, a także słynnych win Bordeaux.
St. DALFOUR jest pierwszą firmą, która stosuje metodę zagęszczonego soku owocowego, z którego smak i aromat został usunięty podczas produkcji, co sprawia, że można produkować naturalnie słodki produkt  bez dodatku cukru. Metoda ta ma swoje źródło w rodzinnej historii babci właściciela firmy, która podczas pierwszej wojny światowej (cukier wówczas był mało dostępny i drogi) wpadła na pomysł robienia dżemów z zagęszczonego soku winogronowego zamiast cukru (rodzina St. Dalfour była wówczas właścicielem dużych winnic). W tej właśnie metodzie tkwi sukces i popularność produktów przetworów St.Dalfour.

19 smaków, od tradycyjnych (pomarańcza, malina, wiśnia, truskawka) po egzotyczne (figa, imbir z pomarańczą, ananas z mango, kumquat, kasztan), nada fantastyczne walory smakowe  naszm daniom obiadowym (potrawy z drobiu czy z ryb), jak i również deserom, śniadaniom i zdrowym przekąskom w ciągu dnia. Asortyment St.Dalfour zadowoli każdego, kto dba o zdrowie swoje i swoich najbliższych, dla którego ważna jest jakość  i naturalność  codziennej diety.

A oto kilka pysznych, prostych propozycji St.Dalfour:

Chrust z kasztanami

 

Surowy boczek pokrój w cienkie plastry, podsmaż na patelni, aż będzie chrupiący.
Przełóż boczek na talerz, na plastry nałóż dużą łyżkę kremu kasztanowego. Podawaj na ciepło lub na zimno.

Kasztanowa zieleń

 

Ugotuj zielone warzywa: fasolkę szparagową, brokuły, groszek zielony. Do gotowania dodaj odrobinę soli.
Odcedzone warzywa wyłóż na talerz. Nałóż łyżkę kremu kasztanowego na wierzch warzyw. Podawaj  na ciepło. Serwuj jako dodatek do dań głównych.

Krewetki a la St.Dalfour

 

Świeże lub rozmrożone krewetki delikatnie podsmaż na maśle, tak żeby lekko się zarumieniły. Ułóż je w wianuszek na talerzu a w środek nałóż dużą łyżkę kremu kasztanowego. Podawaj na ciepło. To idealny pomysł na przekąskę lub danie główne w zależności od ilości krewetek.

Brzoskwiniowa rapsodia z serem Camembert

 

Brzoskwinia, francuski ser Camembert i pełnoziarniste krakersy to dobry pomysł na wykwintną przekąskę lub lekkie śniadanie.
 

Jagodowy poranek

 

 

Dodaj do Twojego ulubionego, naturalnego jogurtu lub serka dużą porcję Jagody. Jako śniadanie lub podwieczorek zapewni Ci zdrową dawkę energii.
 

 

 

Zaserwujmy sobie jesienią odrobinę słodkiej pokusy…
www.northcoast.com.pl

 

Udostępnij:
0