MIĘTOWY KREM Z GROSZKU

MIĘTOWY KREM Z GROSZKU

 

Składniki:

1 l bulionu
4 duże liście mięty
sól do smaku
450 g świeżego groszku
100 g twarożku kanapkowo – sernikowego Mój Ulubiony

Pierzynka:
100 g twarożku kanapkowo – sernikowego Mój Ulubiony
5 drobno posiekanych listków mięty
sól do smaku
ok 50 g oliwy z oliwek
świeżo mielony pieprz

 

 

Przygotowanie:

• Zagotuj bulion z miętą

• Dorzuć groszek  i gotuj do miękkości

• Zmiksuj na krem.

• Dopraw solą, dodaj serek i ponownie zmiksuj

• Z twarożku, mięty i oliwy przygotuj pierzynkę (powinny powstać grudki) i dopraw ją solą.

• Przed podaniem łyżeczką nakładaj grudki pierzynki

• Oprósz świeżo mielonym pieprzem.
 

Udostępnij:
0