Fruit Cake ŚWIĄTECZNE SMAKOŁYKI

Fruit Cake ŚWIĄTECZNE SMAKOŁYKI

Fruit cake charakteryzuje delikatne, lekkie ciasto biszkoptowe i duża ilość suszonych owoców. Wspaniały dodatek do tego ciasta stanowi śnieżnobiała, elastyczna polewa, którą przygotujesz w zaledwie kilka minut! Jeśli lubisz eksperymentować z kolorami dodaj do polewy marki DIAMANT sok z jagód, szpinaku lub szczyptę kurkumy. Barwna kompozycja Fruit cake będzie stanowić przepiękną dekorację stołu. Smacznego!

SKŁADNIKI: Keks świąteczny

na keks:

  • 100 g rodzynek
  • 100 g mieszanych owoców kandyzowanych
  • 100 ml mocnej herbaty, lub whisky
  • 3 jajka
  • 100 g masła
  • 225 g mąki
  • 150 g Cukru DIAMANT
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

na polewę:

  • 250 g Cukru do polew DIAMANT
  • 25 ml wody

WYKONANIE: Rodzynki i owoce namoczyć w herbacie, odstawić. Jajka ubić z cukrem DIAMANT, dodać roztopione masło i mąkę z proszkiem. Wmieszać owoce, ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem, piec ok 45-50 minut w 180°C. Ostudzić. Przygotować polewę: cukier do polew DIAMANT połączyć z wodą. Śnieżnobiałą polewą ozdobić świąteczne ciasto.

CUKIER DO POLEW

NOWOŚĆ marki DIAMANT – łatwy sposób na idealną polewę!

250 g Cukru do polew połącz z 25 ml zimnej wody, a łatwo i szybko

przygotujesz lukier na miarę szefa kuchni!

·         Śnieżnobiała

·         Elastyczna

·         Gładka

·         Nie kruszy się i nie pęka

·         Ładnie przylega do powierzchni zdobionych wypieków

·         Naturalna, bez dodatku sztucznych barwników, aromatów i konserwantów

·         Zachęca do samodzielnego tworzenia naturalnych kolorowych polew przez dodanie np. soku z jagód, szpinaku, kurkumy a także smakowych polew: z dodatkiem soku z cytrusów czy wiórków kokosowych

Cena/Pojemność: 1,99 zł/250 g

Udostępnij:
0