Czas przygotowania – 30 min
Składniki dla 4 osób:
• 2 opakowania po 500g włoskich kopytek gnocchi
• 1 bakłażan
• 1 opakowanie sera mozzarella(125g)
• 1 opakowanie Mutti Passata(400g)
• 1 kieliszek białego wina
• 4 listki świeżej bazylii
• oliwa extra virgin
• szczypta chili
• natka pietruszki
• 3 ząbki czosnku
Sposób przygotowania:
• Umyj bakłażana i pokrój na ćwiartki.
• Na patelni podsmaż czosnek, bakłażana z odrobiną chili.
• Duś przez 20 minut, mieszając do czasu do czasu.
• Dodaj kieliszek białego wina, zamieszaj i pozwól, aby wino odparowało.
• Następnie dodaj Mutti Passata, pokrojoną pietruszkę i listki bazylii.
• W międzyczasie ugotuj włoskie kopytka w osolonej wodzie, odcedź je.
• Zmieszaj ugotowane kopytka z sosem, dodaj kawałki sera mozzarella i całość delikatnie wymieszaj.
• Podawaj na ciepło.