Jajka z łososiem i kaparami. Wypróbuj wiosenny przepis

Jajka z łososiem i kaparami. Wypróbuj wiosenny przepis

Jajka, w zależności od dodatków, zyskują zupełnie nowy smak i niepowtarzalny charakter. Wzbogacone o łososia i kapary, stanowić mogą nawet wykwitną przekąskę na przyjęcie czy rodzinną uroczystość. Przepis jest prosty, a efekt wyjątkowy. Spróbujcie.

Składniki (10 porcji):

  • 5 jajek
  • 50 g łososia wędzonego
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • kapary z szypułkami Il Conte di Roma
  • ulubione kiełki
  • sól, pieprz

Wykonanie:

1. Jajka gotujemy na twardo, a następnie przelewamy zimną wodą, studzimy i delikatnie obieramy.
2. Przekrajamy jajka na połówki i wyciągamy z nich żółtka.
3. Rybę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do niej pokrojone żółtka, jogurt, majonez i kiełki. Całość mieszamy i przyprawiamy do smaku.
4. Faszerujemy połówki jajek przygotowanym farszem, a na koniec posypujemy kaparami.

Fot. VOG Polska  Sp. z o.o.


Na bezpieczne zakupy z dostawą do domu zapraszamy do sklepu faceandlook.com

Witamina C Noble Health + Lizaki LOLLS na odporność 2 szt.

Udostępnij:
0