Krem kanapkowy śliwkowo-czekoladowy

Krem kanapkowy śliwkowo-czekoladowy

Składniki:

• 1 szklanka mleka
• 6 łyżek mleka w proszku
• 100g gorzkiej czekolady
• 1 szklanka śliwek kalifornijskich
• wrzątek

Przygotowanie:

• Śliwki kalifornijskie wkładamy do misy blendera i zalewamy wrzątkiem tak, żeby je dokładnie przykrywał. Odstawiamy.

• Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy mleko w proszku i połamaną na kawałki gorzką czekoladę.

• Ciągle mieszając doprowadzamy wszystko do wrzenia.

• Odcedzamy śliwki.

• Do blendera wlewamy połowę mleka z czekoladą, które podgrzewaliśmy w garnuszku.

•Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Ostrożnie otwieramy blender.

• Masę śliwkową z blendera dodajemy do mleka, które pozostało w rondelku. Mieszamy.

• Przekładamy do słoiczka i studzimy. Przechowujemy w lodówce.

Udostępnij:
0