Kulinaria i Podróże

Czerp inspiracje i bierz z życia więcej

29
lis
2019

Ściągnij przepis: sałatka z dynią, jarmużem i fetą

Jak w prosty sposób przemycić do naszego menu sezonowe warzywa? Wystarczy, że skorzystamy z przepisu na szybką, a jednocześnie wykwintną sałatkę ze skarbami natury. Łódeczki z dyni w zestawieniu z jarmużem, serem feta i kwaskowatą żurawiną sprawią, że sałatka będzie prawdziwą ucztą dla zmysłów....

07
lis
2019

Bycie wege. Dlaczego nie chodzi tylko o jedzenie?

Jestem wege, weganem, weganinem... Niezależnie od formy językowej. Idea jest jedna i nie opiera się wyłącznie na diecie.

30
paź
2019
1

Lubicie się bać? Zróbcie straszny zielony makaron

Straszny makijaż, straszny wystrój pokoju i upiorne stroje. Halloween przeniknęło już do naszych obyczajów. A że jest to okazja do zabawy i spotkania w gronie znajomych, warto przyrządzić też straszne potrawy. Osobom o mocnych nerwach polecamy straszny zielony makaron :)

25
paź
2019
1

Świętuj z nami Dzień Makaronu. Ściągnij przepis!

25 października obchodzony jest Światowy Dzień Makaronu. Najlepszą formą celebracji tego dnia jest przygotowanie pysznych makaronowych potraw. Proponujemy przepis, który zachwyci śródziemnomorskim aromatem każdego smakosza.  

4.9

2

5

2

4.8

1

17
paź
2019

Wracamy do korzeni. Ściągnij trzy świetne przepisy

Dziś mamy dostęp do wszystkich produktów. Nie ma problemu ze znalezieniem truskawek czy rzodkiewek w połowie października. Dużo mniej czasu zajmuje nam również zorganizowanie obiadu – gotowe półprodukty, paczkowane dania czy jedzenie z dowozem pomagają nam żyć szybciej. Choć to dla nas duże...

02
paź
2019

Jesienne smaki. Przepis na faszerowane patisony

Jesienna kuchnia zachwyca pełnią smaków i czaruje barwami, a wysyp sezonowych produktów daje nieograniczone pole do kulinarnych popisów. Wśród warzyw prym wiodą dyniowate, na czele z patisonami, z których możemy wyczarować pożywne i oryginalne dania. Najlepszym przykładem nietuzinkowej potrawy są...

24
wrz
2019
1

Jak zdrowo przejść na wegetarianizm?

1 października obchodzimy Światowy Dzień Wegetarianizmu. Z tej okazji podpowiadamy, na jakie składniki i certyfikaty warto zwrócić uwagę kupując produkty i gotowe posiłki.    

17
wrz
2019
1

Ulubieńcem jest jabłko, zaś w kuchni króluje ziemniak

Po jakie owoce i warzywa najchętniej sięgają Polacy, a bez których nie wyobrażają sobie gotowania? Zapraszamy do przeczytania ciekawego sondażu.  

13
wrz
2019
2

Desery dla marzycieli. Ściągnij przepisy!

„Jaka szkoda, że te obłoczki płynące nie są z waniliowego kremu... a te różowe – że to nie lody malinowe…”. Kto z nas jako dziecko nie chciał chociaż przez chwilę delektować słodkościami dosłownie na wyciągnięcie ręki? Chociaż niebo raczej nie zamieni się w tort czekoladowy, to spróbujmy dać upust...

24
sie
2019

Zielona tarta. Wypróbuj oryginalny przepis

Jeśli marzy ci się deser jak z instagramowych profili – mamy coś dla ciebie. Wypróbuj przepis na zieloną tartę!