Face&Look > MODA > PORADY > ZDROWIE > Majówkowe menu: przepis na finezyjną sałatkę

Majówkowe menu: przepis na finezyjną sałatkę

Obowiązkowa pozycja w menu na majówkę? Ne pewno lekka i kolorowa sałatka! W sam raz na przyjemny, wiosenny dzień spędzony w gronie rodziny czy przyjaciół. 

Postaw na zdrowe i pożywne składniki – mieszankę sałat z bogatą w beta-karoten roszponką i dodatki w postaci łososia, mozzarelli, papryki oraz czerwonej cebulki. Przygotuj sałatkę finezyjną, a przekonasz się, ile radości i energii można czerpać z jedzenia.

Przepis na sałatkę finezyjną

Składniki:

- mieszanka sałat Finezja mix marki Eisberg (cykoria sałatowa radicchio, roszponka, sałata fryzyjska) – 150 g

- 70 g wędzonego łososia

- 6 minikulek mozzarelli

- 1/2 czerwonej papryki

- 1/2 czerwonej cebuli

Dressing:

- 3 łyżki oliwy z oliwek

- 1 łyżka soku z cytryny

- rozmaryn

- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Gotową mieszankę Finezja mix marki Eisberg przełożyć do miseczki. Umytą paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa połączyć w miseczce z łososiem oraz mozzarellą. Całość polać przygotowanym dressingiem.

 

Dodaj komentarz

Komentarze

OLIWIA25

Coś dla mnie Smile

Ilona Ewa

Świetny przepis na sałatkę.

Malinka23

uwielbiam sałatki Biggrin

maybe92

Często robię podobne sałatki Smile

finezja

Bardzo mi miło!  Biggrin  Uwielbiam! Smile