Majówkowe menu: przepis na finezyjną sałatkę

Majówkowe menu: przepis na finezyjną sałatkę

Postaw na zdrowe i pożywne składniki – mieszankę sałat z bogatą w beta-karoten roszponką i dodatki w postaci łososia, mozzarelli, papryki oraz czerwonej cebulki. Przygotuj sałatkę finezyjną, a przekonasz się, ile radości i energii można czerpać z jedzenia.

Przepis na sałatkę finezyjną

Składniki:

– mieszanka sałat Finezja mix marki Eisberg (cykoria sałatowa radicchio, roszponka, sałata fryzyjska) – 150 g

– 70 g wędzonego łososia

– 6 minikulek mozzarelli

– 1/2 czerwonej papryki

– 1/2 czerwonej cebuli

Dressing:

– 3 łyżki oliwy z oliwek

– 1 łyżka soku z cytryny

– rozmaryn

– sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Gotową mieszankę Finezja mix marki Eisberg przełożyć do miseczki. Umytą paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa połączyć w miseczce z łososiem oraz mozzarellą. Całość polać przygotowanym dressingiem.

 

Udostępnij:
0