PIECZONE WARZYWA KORZENIOWE z dipem ziołowym

PIECZONE WARZYWA KORZENIOWE z dipem ziołowym

WARZYWA KORZENIOWE PIECZONE Z DIPEM ZIOŁOWYM

składniki: 1 kg warzyw korzeniowych (marchew, pasternak, pietruszka, seler), 1/2 główki czosnku, 2 czerwone cebule, kilka gałązek tymianku, oliwa, sól morska, pieprz

dip: 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony, 1/2 pęczka natki pietruszki, 1/2 pęczka drobnego szczypiorku, igiełki z dwóch gałązek rozmarynu, listki z dwóch gałązek tymianku, 50 g oliwy, sól i pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Warzywa obrać, pokroić na większe kawałki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Obłożyć tymiankiem i piec ok 40 minut w 180 st. C. Serek rozetrzeć z solą i oliwą. Zioła drobno posiekać, dodać do serka, doprawić pieprzem, dokładnie wymieszać i podawać do upieczonych warzyw.

 „Mój Ulubiony”: Twarożek kanapkowo-sernikowy to naturalny twaróg, o śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji. Bez konserwantów, substancji zagęszczających i stabilizatorów. Technologia produkcji gwarantuje zachowanie najcenniejszych składników mleka tj. białko, wapń i witaminy z grupy B. Doskonały do kanapek, może stanowić również podstawę dla past kanapkowych, dipów, deserów i ciast. Przeznaczony do wypieków serników, nie wymaga dodatku tłuszczu. Dostępny w trzech gramaturach: 200g, 450g i 1kg. 

Udostępnij:
0