Przepisy na świąteczne przysmaki

Przepisy na świąteczne przysmaki

Pierogi ziemniaczane

Składniki:

  • Kiszka ziemniaczana Gzella 1 opakowanie
  • Ciasto na pierogi
  • Cebula 1 szt.
  • Olej 20 ml
  • Natka pietruszki
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie:

Omasta: Cebulę posiekać w kostkę, następnie zeszklić ją na patelni. Dodać sól i pieprz. Posiekać natkę pietruszki. Kiszkę wyjąć z osłonki, przełożyć do miski. Dodać zeszkloną cebulę, natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto starannie rozwałkować na cienki placek. Uformować pierogi z przygotowanym wcześniej farszem. Zagotować wodę, posolić. Do wody wrzucić pierogi. Gotować do wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody. Odcedzić. Podawać ze smażoną cebulką.

Pierogi z pasztetem

Składniki:

  • Pasztet pieczony Sokołów Naturrino 1 opakowanie 200 g
  • Ciasto na pierogi
  • Cebula 1 szt.
  • Olej 20 ml
  • Natka pietruszki
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

Omasta: Cebulę posiekać w kostkę, następnie zeszklić ją na patelni. Dodać sól i pieprz do cebuli. Posiekać natkę pietruszki. Pasztet wyjąć z opakowania, przełożyć do miski, dodać cebulę i natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto starannie rozwałkować, na cienki placek. Uformować pierogi z przygotowanym wcześniej farszem. Zagotować wodę, posolić. Do wody wrzucić pierogi. Gotować do wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody. Odcedzić.

Pierogi z pastą z ciecierzycy

Składniki:

  • Pasta warzywna z ciecierzycą Z Gruntu Dobre 1 opakowanie
  • Ciasto na pierogi
  • Cebula 1 szt.
  • Olej 20 ml
  • Natka pietruszki
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

Omasta: Cebulę posiekać w kostkę, następnie zeszklić ją na patelni. Dodać sól i pieprz do cebuli. Posiekać natkę pietruszki. Pastę Z Gruntu Dobre przełożyć do miski, dodać cebulę, natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto starannie rozwałkować, na cienki placek. Uformować pierogi z przygotowanym wcześniej farszem. Zagotować wodę, posolić. Do wody wrzucić pierogi. Gotować do wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody. Odcedzić. Podawać ze smażoną cebulką.

fot. materiały prasowe


Dobrych smaków szukaj także w sklepie faceandlook.com

Tłoczony na zimno, nierafinowany olej kokosowy przeznaczony jest do smażenia, pieczenia, duszenia, a także smarowania pieczywa czy jako dodatek do sałatek. Ma działanie przeciwbakteryjne. Jako kosmetyk skutecznie nawilża skórę i działa przeciwzmarszczkowo. Cena 12,29 zł/200 ml

 

 

 

 

 

Udostępnij:
0