Przywitaj wiosnę nowym menu. Zupa krem paprykowo-pomidorowy

Przywitaj wiosnę nowym menu. Zupa krem paprykowo-pomidorowy

Składniki (3-4 porcje):

3 duże czerwone papryki
1 puszka pomidorów pokrojonych Happy Frucht
2 średnie cebule
4 duże ząbki czosnku
4 łyżki oleju Rapso + do skropienia grzanek
pieprz zielony Beach Flower
parmezan
pieczywo na grzanki
sól, pieprz
ew. pietruszka lub bazylia (świeże)
 

Wykonanie:

 
1. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w grubszą kostkę.
2. Rozgrzewamy na patelni 4 łyżki oleju Rapso, następnie wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek. Często mieszamy, aż do czasu ich zeszklenia. 
3. Paprykę myjemy, oczyszczamy z pestek i kroimy w grubszą kostkę. Dodajemy na patelnię i całość często mieszając smażymy ok. 5 minut.
4. Przekładamy wszystko do garnka, dodajemy pomidory z puszki. Całość gotujemy kilka minut
5. Przy użyciu blendera miksujemy zawartość garnka na krem, doprawiamy do smaku i podgrzewamy do odpowiadającej nam temperatury.
6. Kromki chleba lekko opiekamy, skrapiamy olejem Rapso, posypujemy parmezanem oraz pieprzem zielonym Beach Flower.
7. Zupę nalewamy do talerzy i ozdób według własnych upodobań. Podajemy z ciepłymi grzankami.


fot. materiały prasowe

 
 
Udostępnij:
0