SEZON NA DYNIĘ , CZYLI PLACUSZKI DYNIOWO – TWAROŻKOWE

SEZON NA DYNIĘ , CZYLI PLACUSZKI DYNIOWO – TWAROŻKOWE

Placuszki dyniowo-twarożkowe:

400 g dyni startej drobno

200 g twarożku sernikowo-kanapkowego Mój Ulubiony

2 jaja

kilka łyżek mąki

50 g cukru trzcinowego

1/2 łyżeczki mielonego cynamonu

 

 

Sposób przygotowania:

Dynię dokładnie zmiksować z twarożkiem sernikowo-kanapkowym Mój Ulubiony i jajkami i stopniowo dodawać mąkę, ciasto powinno być niezbyt sztywne, nieco gęstsze niż na naleśniki. Jeśli jest zbyt gęste, rozrzedzić mlekiem. Smażyć na odrobinie oleju rozgrzanego na patelni, z obu stron na złoto. Cukier wymieszać z cynamonem, posypać placuszki przed podaniem.

 

 

Udostępnij:
0