Wiosenne śniadanie z Moim Ulubionym PASTA SEROWO-KALAFIOROWA Z PIECZONYM CZOSNKIEM

Wiosenne śniadanie z Moim Ulubionym PASTA SEROWO-KALAFIOROWA Z PIECZONYM CZOSNKIEM

Składniki: 

  • 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
  • 250 g kalafiora
  • 100 g mleka
  • 100 g wody
  • sól, pieprz, oliwa, główka czosnku

Przygotowanie: Z główki czosnku odciąć wierzch, zawinąć główkę w folię aluminiową, ale nie całkowicie. Polać czosnek oliwą i piec ok 20 minut w 190 stopniach C. Po upieczeniu miękki czosnek wycisnąć z łupinek. Kalafior ugotować w mleku i wodzie z odrobiną soli, przecedzić, zmiksować z serkiem i czosnkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.

„Mój Ulubiony” Twarożek kanapkowo-sernikowy to naturalny twaróg o śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji. Bez konserwantów, substancji zagęszczających i stabilizatorów. Technologia produkcji gwarantuje zachowanie najcenniejszych składników mleka tj. białko, wapń i witaminy z grupy B. Doskonały do kanapek, może stanowić również podstawę dla past kanapkowych, dipów, deserów i ciast. Przeznaczony do wypieków serników, nie wymaga dodatku tłuszczu. Dostępny w trzech gramaturach: 200g, 450g i 1kg.

Udostępnij:
0