SKŁADNIKI:
400 g twarożku kanapkowo – sernikowego Mój Ulubiony
2 żółtka
2 białka
100 g cukru drobnego
3 łyżki żelatyny
250 g pokrojonych truskawek
Uwaga! Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Zwłaszcza ser i jajka nie mogą być zimne.
PRZYGOTOWANIE:
1. Utrzyj żółtka z połową cukru.
2. Ucierając, dodaj twarożek.
3. Żelatynę namocz w odrobinie zimnej wody, a gdy napęcznieje rozpuść ją w kilku łyżkach gorącej wody.
4. Bardzo dokładnie połącz żelatynę z masą.
5. Białka ubij na sztywno.
6. Dalej ubijając dodaj pozostały cukier.
7. Powstałą bezę połącz z masą.
8. Dodaj truskawki, wymieszaj i przełóż do pucharków lub szklanek.
9. Wstaw do lodówki do zastygnięcia. Podawaj udekorowane bitą śmietaną i świeżymi truskawkami.
„Mój Ulubiony”
Twarożek kanapkowo-sernikowy to naturalny twaróg o śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji. Bez konserwantów, substancji zagęszczających i stabilizatorów. Technologia produkcji gwarantuje zachowanie najcenniejszych składników mleka tj. białko, wapń i witaminy z grupy B. Doskonały do kanapek, może stanowić również podstawę dla past kanapkowych, dipów, deserów i ciast. Przeznaczony do wypieków serników, nie wymaga dodatku tłuszczu. Dostępny w trzech gramaturach:
200g cena około: 2,90 zł; 450g cena około: 5,75 zł; 1k cena około: 11,60 zł