Grzanki z twarożkiem i pomidorami
SKŁADNIKI:
• 1 bagietka pokrojona ukośnie na grzanki
• masło do posmarowania grzanek
• 500 g mieszanych pomidorów (malinowych, koktajlowych, byczych serc itp.)
• 2 szalotki
• łyżka octu balsamicznego
• 3 łyżki oliwy
• garść liści bazylii
• kilka liści mięty i melisy
• sól i pieprz do smaku
• 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
• ząbek czosnku
• łyżeczka suszonego oregano
PRZYGOTOWANIE:
• Pomidory umyj, pokrój w kostkę ok. 1,5 cm
• Drobno posiekaj szalotkę
• Porwij liście ziół
• Wymieszaj powyższe składniki w misce, dodaj oliwę i ocet balsamiczny, dopraw solą i pieprzem.
• Wymieszaj twarożek z oregano i startym czosnkiem, dopraw solą.
• Posmaruj grzanki delikatnie masłem z obu stron.
• Zarumień je na patelni lub w piekarniku z funkcją grilla.
• Posmaruj czosnkowym twarożkiem, a na wierzchu połóż pomidory.
Mniam!