Antipasti – włoskie przekąski

Antipasti – włoskie przekąski

Grissini, czyli włoskie paluszki, wywodzą się z Piemontu- regionu położonego w północnej części Włoch, którego stolicą jest Turyn. Piemontczycy pozostają wierni swojej tradycji kulinarnej. Region słynie z takich dań jak Vitello Tonato czy serowa Fonduta i rozpoznawalnych na całym świecie win Barolo czy Barbaresco.

 

Grissini to rodzaj pieczywa, na bazie mąki pszennej, formowany w długie paluszki. Dodatkowo można posypać je solą morską, sezamem lub makiem. Idealnie pasują do wędlin, sera czy dipów. Świetne na szybką przekąskę w pracy , spotkanie z przyjaciółmi przy grillu lub większą imprezę.

 

Grissini Roberto to lider na włoskim rynku. Doskonała jakość (produkt nie zawiera tłuszczów uwodornionych), jest wyjątkowo delikatny w smaku a razem chrupiący.

 

www.northcoast.com.pl

Udostępnij:
0