Face&Look > Antipasti – włoskie przekąski

Antipasti – włoskie przekąski

Włosi – mistrzowie kulinarni nie wyobrażają sobie posiłku bez „antipasti”, czyli przekąsek. W klasycznym włoskim wydaniu są to tradycyjnie wędliny, krokieciki, kulki mięsne, szeroki wybór oliwek, karczochów, suszonych pomidorów. Nieodłącznym elementem tej uczty są również chrupiące Grissini.

Grissini, czyli włoskie paluszki, wywodzą się z Piemontu- regionu położonego w północnej części Włoch, którego stolicą jest Turyn. Piemontczycy pozostają wierni swojej tradycji kulinarnej. Region słynie z takich dań jak Vitello Tonato czy serowa Fonduta i rozpoznawalnych na całym świecie win Barolo czy Barbaresco.

 


Grissini to rodzaj pieczywa, na bazie mąki pszennej, formowany w długie paluszki. Dodatkowo można posypać je solą morską, sezamem lub makiem. Idealnie pasują do wędlin, sera czy dipów. Świetne na szybką przekąskę w pracy , spotkanie z przyjaciółmi przy grillu lub większą imprezę.

 


Grissini Roberto to lider na włoskim rynku. Doskonała jakość (produkt nie zawiera tłuszczów uwodornionych), jest wyjątkowo delikatny w smaku a razem chrupiący.

 


www.northcoast.com.pl

Dodaj komentarz

Komentarze

bozenkaxxj

Włosi wiedzą co dobre, paluchy jadłam, świetne jako przekąska, oliwki wszelkiego rodzaju uwielbiam.

OLIWIA25

Super przekąska Smile

basiamiecz715

Uwielbiamy takie przekąseczki, często goszczą na naszym stole....do tego winko.....

sisi13

Bardzo lubię takie przekąski Smile 

Agaagaja

Coś dla mnie, takie przekąski to ja lubię.

Beatris20

Super te włosie paluszki i świetne przekąski.

Beatris20

Super te włosie paluszki i świetne przekąski.

maybe92

Lubię takie przekąski Smile 

Dorota Niewiadomska

Pychota.Coś idealnego dla mnie Smile

eliska

Bardzo smaczne i często je wykorzystuję

Marylka771

Aż mi się jeść zachciało Smile

mcjazz

Włoskie przekąski są faktycznie przepyszne!

dreams1

często jem takie włoskie duże paluszki, są bardzo dobre Smile

finezja

Czasem tak niewiele trzeba aby umilić sobie czas...:)