Przepisy na weekendowego grilla

Przepisy na weekendowego grilla

Przepis

ETAP 1Cukinię, bakłażan, paprykę pokroić w plastry, cebule i koper w ósemki, pomidorki pozostawić w całości.

ETAP 2Ułożyć na aluminiowej tacce.

ETAP 3Czosnek połączyć z oliwa, solą i posmarować tą marynata warzywa.

ETAP 4Opiekać na grillu do zrumienienia.

ETAP 5Przygotować sos: dokładnie połączyć wszystkie składniki sosu i polać nim warzywa przed podaniem.

ETAP 6Podawać z bagietką.

– See more at: http://www.kamis.pl/Przepisy/Warzywa-i-grzyby/Salatka-z-opiekanych-warzyw.aspx#sthash.HPGCUAbr.dpuf

Przepis

ETAP 1Cukinię, bakłażan, paprykę pokroić w plastry, cebule i koper w ósemki, pomidorki pozostawić w całości.

ETAP 2Ułożyć na aluminiowej tacce.

ETAP 3Czosnek połączyć z oliwa, solą i posmarować tą marynata warzywa.

ETAP 4Opiekać na grillu do zrumienienia.

ETAP 5Przygotować sos: dokładnie połączyć wszystkie składniki sosu i polać nim warzywa przed podaniem.

ETAP 6Podawać z bagietką.

– See more at: http://www.kamis.pl/Przepisy/Warzywa-i-grzyby/Salatka-z-opiekanych-warzyw.aspx#sthash.HPGCUAbr.dpuf

Przepis

ETAP 1Cukinię, bakłażan, paprykę pokroić w plastry, cebule i koper w ósemki, pomidorki pozostawić w całości.

ETAP 2Ułożyć na aluminiowej tacce.

ETAP 3Czosnek połączyć z oliwa, solą i posmarować tą marynata warzywa.

ETAP 4Opiekać na grillu do zrumienienia.

ETAP 5Przygotować sos: dokładnie połączyć wszystkie składniki sosu i polać nim warzywa przed podaniem.

ETAP 6Podawać z bagietką.

– See more at: http://www.kamis.pl/Przepisy/Warzywa-i-grzyby/Salatka-z-opiekanych-warzyw.aspx#sthash.HPGCUAbr.dpuf

  • 1 cukinia
  • 1 bakłażan
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 bulwa kopru włoskiego
  • 16 pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka Kamis Czosnek granulowany w torebce
  • Sos:
  • 5 łyżek stołowych oliwy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kilka listków świeżego rozmarynu
  • 1 łyżka Kamis Musztarda sarepska w opakowaniach szklanych
  • – See more at: http://www.kamis.pl/Przepisy/Warzywa-i-grzyby/Salatka-z-opiekanych-warzyw.aspx#sthash.HPGCUAbr.dpuf

Warzywa z grilla to świetny pomysł, dość łatwy do wykonania.

Składniki: cukinia, bakłażan, żółta papryka, czerwona cebula, bulwa kopru włoskiego, 16 pomidorków koktajlowych, 3 łyżki oliwy, łyżeczka czosnku granulowanego Kamis w torebce. Składniki do sosu: 5 łyżek stołowych oliwy, łyżeczka miodu, łyżka soku z cytryny, kilka listków świeżego rozmarynu, łyżka musztardy sarepskiej Kamis.

Przygotowanie: Cukinię, bakłażan, paprykę pokroić w plastry, cebule i koper w ósemki, pomidorki pozostawić w całości. Ułożyć warzywa na aluminiowej tacce. Czosnek połączyć z oliwa, solą i posmarować marynatą warzywa. Opiekać warzywa na grillu do zrumienienia. Przygotować sos: dokładnie połączyć wszystkie składniki sosu i polać nim warzywa przed podaniem.

Możecie przywitać gości eleganckimi szaszłykami z grillowanych krewetek – albo po prostu zjeść je w rodzinnym gronie.

Składniki: 18 ugotowanych krewetek, 2-3 średnie cukinie, 3 cienkie i niezbyt duże kromki chleba, 2 ząbki czosnku, drobno posiekane, 3-4 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki, garść liści świeżej posiekanej mięty, 5-6 łyżek oliwy, sól morska i czarny pieprz, przyprawa Szaszłyki z grilla w tubie Kamis

Przygotowanie: Krewetki opłukać i osuszyć. Cukinie pokroić wzdłuż na cieniutkie plasterki (zbyt grubo pokrojona cukinia będzie się łamać przy zwijaniu). Chleb drobno posiekać, włożyć do miseczki razem z czosnkiem, przyprawą do szaszłyków, natką pietruszki, miętą i oliwą – wymieszać i doprawić solą, pieprzem. Krewetki zawijać w plasterki cukinii i nadziewać na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki obtaczać w posypce z chleba, dociskając ją dłońmi. Grillować przez około 5 minut z każdej strony, do zrumienienia.

Grill to chyba najprostszy sposób na rybę. Polecamy pstrąga!

Składniki: 2 pstrągi o wadze ok 300 g każdy (oczyszczone), 1/2 cytryny, ząbek czosnku, 4 plasterki boczku, oliwa, 1 łyżeczka granulowanej cebuli Kamis, natka pietrusyki, sól morska i czarny pieprz.

Przygotowanie: W rybie zrobić kilka nacięć nożem na każdym boku. Oprószyć solą i pieprzem i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Do środka ryby włożyć plasterki cytryny, przepołowiony ząbek czosnku i po łyżeczce natki pietruszki oraz po szczypcie cebuli granulowanej Kamis. Każdą rybę owinąć dwoma plasterkami boczku, posmarować oliwą. Grillować 4-5 minut z każdej strony. Podawać skropioną sokiem z cytryny.

Hamburger przygotowany w domu ma zupełnie inny smak, sprawdźcie to sami!

Składniki: 500 g mielonej wołowiny, 1 jajko, 8-10 okrągłych bułek z ziarnem, warzywa: np. sałata, pomidor, ogórek kiszony, cebula. Przyprawy: sól morska, czarny pieprz, majeranek. Przyda nam się też musztarda rosyjska Kamis, przyprawa Hamburgery z grilla Kamis i łagodny Ketchum Kamis.

Przygotowanie: Do mięsa dodać jajko, musztardę, majeranek, sól i pieprz – wyrobić masę, uformować kulki, posmarować olejem i rozwałkować na płaskie placuszki. Odstawić do lodówki na około godzinę. Bułki przeciąć na połówki. Kotlety grillować po około 15 minut z każdej strony, w trakcie grillowania dodać bułki, aby się podgrzały i zarumieniły. Na bułkach układać warzywa, po jednym kotlecie, na każdym położyć łyżkę ketchupu i przykryć drugą bułką.

Wszystkie przepisy pochodzą ze strony www.kamis.pl. Firma Kamis naprawdę przyda się przy grillowaniu – pod ręką warto mieć musztardy, ketchupy i przyprawy w torebkach i tubach tej marki. Wyjątkowo wygodne będą mieszanki przypraw.

Udostępnij:
0