Czekoladowe ciasto serowe z gruszkami
Składniki:
• 150 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
• 100 ml mleka
• 3 jajka
• 150 g cukru
• 100 g miękkiego masła
• 250 g mąki
• 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
• 100 g gorzkiej czekolady
• 2 średnie gruszki
Przygotowanie:
• Twarożek dokładnie połącz z mlekiem.
• Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, odstaw.
• Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj masło dalej ucierając.
• Połącz z twarożkiem wymieszanym z mlekiem.
• Dodaj mąkę z proszkiem i wymieszaćj.
• Na końcu dodaj posiekaną na małe kawałeczki czekoladę.
• Masę przełóż do wyłożonej papierem keksówki.
• Gruszki pokrojone w plastry włóż na sztorc w ciasto, piecz około 60 minut w 180 stopniach C.
• Ostudź na kratce kuchennej.
• Podawaj lekko oprószone cukrem pudrem, pokrojone w plastry.