Pół talerza to miejsce dla warzyw i owoców. W ciągu dnia powinniśmy ich zjeść min. 400 g. To na przykład 1 Czytaj więcej …
Kulinaria i Podróże
Czy naczynia jednorazowe sprawdzą się na imprez...
Zalety naczyń jednorazowych Jak najbardziej można wykorzystać naczynia jednorazowe podczas różnego rodzaju imprez. Tym bardziej, że w obecnych czasach tego Czytaj więcej …
Blisko natury i blisko rodziny. Jak zaplanować ...
Dla dziecka podróżowanie kamperem nie jest tylko atrakcją samą w sobie, ale też ułatwia mu poznawanie otaczającego go świata w Czytaj więcej …
Bądź eko na wiosnę! Pięć pomysłów na majowe zmi...
Mniej plastiku na co dzień! Bardzo ważną zmianą, którą warto wprowadzić choćby dziś, jest zużywanie mniejszej ilości plastiku. W tym Czytaj więcej …
Jakie zioła powinny znaleźć się na talerzu na w...
Sól i cukier dodajemy aby podkreślić smak przygotowywanych potraw. Im więcej ziół tym smak naszego dania będzie bogatszy oraz pełniejszy. Czytaj więcej …
Najtańsze i najdroższe miasta dla miłośników je...
Belgrad zajmuje pierwsze miejsce na liście najtańszych miast w Europie dla miłośników jedzenia! Przy średnim koszcie trzydaniowego Czytaj więcej …
Sauvignon Blanc – czym zdobyło sobie miłośników...
Sauvignon Blanc – czym się charakteryzuje? Szczep ten wywodzi się najprawdopodobniej z Bordeaux we Francji. Słynne są także wina na Czytaj więcej …
Kawa świeżo palona czy leżakowana?
Kawa ziarnista świeżo palona Kawa świeżo palona kojarzy nam się z jakością. I słusznie, wszystko co świeże musi być przecież Czytaj więcej …
Rodzaje kieliszków do wina – poradnik.
Dobranie odpowiednich kieliszków do wina to podstawa. Jeśli jest ono podawane w niewłaściwym szkle, może nie „pokazać” wszystkich swoich walorów Czytaj więcej …