Owsiane muffiny twarogowe z jabłkami
150 g mąki
100 g płatków owsianych
łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
200 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony Wieluń
80 g oleju roślinnego
około 100 g cukru
1 duże jabłko, bez gniazda nasiennego, pokrojone w kostkę
Mąkę wymieszać z płatkami i proszkiem do pieczenia. W osobnej misce trzepaczką wymieszać dokładnie jajka, cukier, olej i twarożek, dodać suche składniki, połączyć, na końcu wmieszać jabłka. Masę wyłożyć do foremek na muffiny, piec ok 25 minut w 190 stopniach C.
„Mój Ulubiony”
Twarożek kanapkowo-sernikowy to naturalny twaróg, o śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji. Bez konserwantów, substancji zagęszczających i stabilizatorów. Technologia produkcji gwarantuje zachowanie najcenniejszych składników mleka tj. białko, wapń i witaminy z grupy B. Doskonały do kanapek, może stanowić również podstawę dla past kanapkowych, dipów, deserów i ciast. Przeznaczony do wypieków serników, nie wymaga dodatku tłuszczu. Dostępny w trzech gramaturach: 200g, 450g i 1kg.