Owsiane Muffiny z jabłkami!

Owsiane Muffiny z jabłkami!

Owsiane muffiny twarogowe z jabłkami 

 

150 g mąki

100 g płatków owsianych

łyżeczka proszku do pieczenia

2 jajka

200 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony Wieluń

80 g oleju roślinnego

około 100 g cukru

1 duże jabłko, bez gniazda nasiennego, pokrojone w kostkę

Mąkę wymieszać z płatkami i proszkiem do pieczenia. W osobnej misce trzepaczką wymieszać dokładnie jajka, cukier, olej i twarożek, dodać suche składniki, połączyć, na końcu wmieszać jabłka. Masę wyłożyć do foremek na muffiny, piec ok 25 minut w 190 stopniach C. 

 

 

„Mój Ulubiony” 

Twarożek kanapkowo-sernikowy to naturalny twaróg, o śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji. Bez konserwantów, substancji zagęszczających i stabilizatorów. Technologia produkcji gwarantuje zachowanie najcenniejszych składników mleka tj. białko, wapń i witaminy z grupy B. Doskonały do kanapek, może stanowić również podstawę dla past kanapkowych, dipów, deserów i ciast. Przeznaczony do wypieków serników, nie wymaga dodatku tłuszczu. Dostępny w trzech gramaturach: 200g, 450g i 1kg. 

 

 

Udostępnij:
0