Ananas z grilla
1. Przygotuj świeży ananas i miód.
2. Ananasa obierz, wytnij środek i pokrój w plastry (ok. 1 cm).
3. Rozłóż owoc na tacce do grillowania – zdejmij z rusztu, gdy się zarumieni.
4. Podawaj z odrobiną miodu.
Camembert z żurawiną i orzechami
1. Posmaruj Camembert oliwą z dodatkiem pieprzu lub przyprawy na grilla.
2. Owiń serki folią do pieczenia i połóż na rozgrzany ruszt.
3. Piec po ok. 5 min każdą stronę.
4. Po wyciągnięciu z folii udekoruj serki konfiturą żurawinową i orzechami.
Sałatka caprese z grillowanymi brzoskwiniami
1. Przecięte na pół dojrzałe brzoskwinie posmaruj oliwą od wewnętrznej strony.
2. Piecz brzoskwinie póki nie zacznie schodzić z nich skórka.
3. Pokrojoną na plasterki mozzarellę oraz pomidory przekładamy z brzoskwiniami.
4. Skraplamy oliwą i opcjonalnie octem balsamicznym.
Więcej przepisów i wskazówek kulinarnych znajdziesz na Instagramie @pasaztesco oraz na stronie internetowej www.pasaztesco.pl.
fot. materiały prasowe Tesco