Semifreddo truskawkowe z migdałami w słupkach

Semifreddo truskawkowe z migdałami w słupkach
Semifreddo na bazie owoców i serka mascarpone o półtwardej konsystencji z pewnością nie tylko schłodzi, ale i zadowoli nasze podniebienia. 
 
Składniki:
 
• 2 puszki truskawek w syropie Happy Frucht
• 500 g serka mascarpone
• 250 g śmietany 36%
• Migdały w słupkach Kresto
• Sezonowe owoce maliny, truskawki, borówki (świeże lub mrożone) kiwi, pomarańcze, mandarynki, physalis, słupki mi wiórka kokosowe
 
Wykonanie:
 
1. Truskawki z puszek wraz z syropem przelewamy do miski i dokładnie blendujemy.
2. Serek mascarpone oraz kremówkę wrzucamy do miski i ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy mus truskawkowy i wszystko dokładnie mieszamy.
3. Przygotowany krem przelewamy do foremki posypujemy migdałami i ozdabiamy wybranymi owocami.
4. Foremkę wstawiamy do zamrażarki i schładzamy przez 3-4 godziny. Po tym czasie lodowy deser jest gotowy do spożycia. Jeśli zamrozimy go mocniej, wówczas trzeba wyjąć go na ok. godzinę przed podaniem. 


fot. materiały prasowe

 

Udostępnij:
0