Face&Look > Zamiast karkówki sałatka z grillowanym haloumi

Zamiast karkówki sałatka z grillowanym haloumi

Grill kojarzy się nieodłącznie z aromatem karkówki czy kiełbasy, jednak jego walory wykorzystać mogą również miłośnicy warzyw i dań bezmięsnych. 

 

Grillowane warzywa z dodatkiem sera haloumi z pewnością znajdą uznanie nie tylko wśród wegetarian i będą stanowić lekki, a jednocześnie pełnowartościowy posiłek. Oto przepis na sałatkę z grillowanym haloumi.

Składniki

  • 200 g sera haloumi
  • pęczek zielonych szparagów (grubszych)
  • 1 papryka
  • 2 średnie pomidory
  • 1 mała cukinia
  • miks sałat
  • kiełki, np. groszku
  • płatki migdałowe Kresto
  • olej Rapso
  • sól, pieprz

 

Wykonanie

Ser kroimy w plastry. Ze szparagów odłamujemy końcówki, a pomidory kroimy na połówki. Paprykę kroimy na 8 części, a cukinię w plastry. Wszystkie warzywa skrapiamy olejem, posypujemy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy. Ser i doprawione warzywa układamy na tackach, a następnie grillujemy z obu stron. Wykładamy na talerze porcje sałaty, kiełki oraz ser i zgrillowane warzywa. Całość posypujemy płatkami migdałowymi.

Fot. VOG Polska  Sp. z o.o.


 

Do korzystania z promocji zaprasza sklep faceandlook.com

Dr Sante, maska do włosów z olejem kokosowym. Cena promocyjna 23,39 zł/1000 ml

Dodaj komentarz