Składniki dla 3 osób:
- 15 krewetek
- 3 łyżki masła
- mała cebula
- ząbek czosnku
- 8 pomidorków koktajlowych
- 1 pomidor bez skórki
- 150 ml wody, bulionu lub białego wina
- 1 łyżka sosu sojowego
- parmezan do oprószenia
- 300g makaronu bezglutenowego 3 Pauly spaghetti
Przygotowanie:
Krewetki gotujemy w osolonej wodzie przez ok 3 minuty. Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim posiekaną drobno cebulkę oraz czosnek. Dodajemy bulion, sos sojowy, pokrojony w kostkę pomidor bez skórki oraz pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, mieszamy i dusimy przez ok 5 minut. Dodajemy krewetki i dusimy jeszcze kilka minut. Makaron bezglutenowy 3 Pauly gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i serwujemy wymieszany z przygotowanym sosem, oprószony parmezanem.
Więcej bezglutenowych inspiracji na www.3pauly.de