Podstawę lekkiej sałatki w stylu francuskim stanowi mieszanka sałat z rukolą, a dodatki to: ser kozi, gruszka i orzechy włoskie – wprost idealny mariaż smaków!
Sałatka w stylu francuskim
Składniki:
- 1 woreczek mieszanki sałat BIO Toscana mix Eisberg
- garść suszonej żurawiny
- 150 g sera koziego miękkiego
- 2 gruszki
- 1/3 szklanki orzechów włoskich
- pieczywo
- Dressing:
- 2 łyżeczki syropu z agawy
- sok z połówki cytryny
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Mieszankę sałat BIO Toscana mix Eisberg ułóż w miseczce. Ser i gruszki pokrój w kostkę. Posiekaj orzechy. Wszystkie składniki wymieszaj z żurawiną i posyp nimi sałatę. Całość polej przygotowanym dressingiem. Serwuj z pieczywem.
Na bezpieczne i zdrowe zakupy zapraszamy do sklepu faceandlook.com