Składniki:
CIASTO
• 170 g mąki
• 2 jajka
• 250 ml mleka
• 200 ml wody Jurajskiej, gazowanej
• szczypta soli
• łyżka oleju
• 1/2 pęczka natki, posiekanej
• garść liści bazylii, posiekanej
FARSZ
• ok. 200 g marchwii pokrojonej w kostkę (może być mrożona)
• szczypta cynamonu
• ok. 200 g groszku zielonego, rozmrożonego
• łyżeczka posiekanej mięty lub 1/2 łyżeczki suszonej
• ok. 200 g kalafiora, różyczki
• 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
• 3 łyżki masła
• sól i pieprz
Przygotowanie:
• Składniki na ciasto zmiksuj, odstaw by „odpoczęło”.
• Warzywa ugotuj osobno w osolonej wodzie, odcedź, do każdego dodać po łyżce masła.
• Marchew zmiksuj z cynamonem.
• Groszek z miętą.
• Kalafior z gałką.
• Doprawić purée solą i pieprzem.
• Usmaż naleśniki na rozgrzanej patelni (z odrobiną oleju lub klarowanego masła).
• Posmaruj je farszem i zawiń w rulony.