Face&Look > ZDROWIE > DIETA > Jesteś na diecie bezglutenowej? Wypróbuj ten przepis na spagetti!

Jesteś na diecie bezglutenowej? Wypróbuj ten przepis na spagetti!

Proste danie pełne smaku i świetnie prezentujące się na talerzu? Spagetti z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi. Danie doskonale sprawdzi się w diecie osób unikających glutenu oraz wśród miłośników tradycyjnych potraw. 

 

Składniki dla 3 osób: 

  • 15 krewetek
  • 3 łyżki masła
  • mała cebula
  • ząbek czosnku
  • 8 pomidorków koktajlowych 
  • 1 pomidor bez skórki
  • 150 ml wody, bulionu lub białego wina
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • parmezan do oprószenia
  • 300g makaronu bezglutenowego 3 Pauly spaghetti 

Przygotowanie:

Krewetki gotujemy w osolonej wodzie przez ok 3 minuty. Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim posiekaną drobno cebulkę oraz czosnek. Dodajemy bulion, sos sojowy, pokrojony w kostkę pomidor bez skórki oraz pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, mieszamy i dusimy przez ok 5 minut. Dodajemy krewetki i dusimy jeszcze kilka minut. Makaron bezglutenowy 3 Pauly gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i serwujemy wymieszany z przygotowanym sosem, oprószony parmezanem. 
 
Więcej bezglutenowych inspiracji na www.3pauly.de 
 
 

Dodaj komentarz

Komentarze

finezja

Przepyszna prostota.Tradycyjny makaron też się sprawdzi w takim zestawieniu.