Sernik toffi z orzechami

Sernik toffi z orzechami

Sernik toffi z orzechami

Spód:

250 g ciastek typu Digestive

100 g masła, roztopionego

Masa:

1 kg twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony

5 jajek

250 g masy krówkowej

5 łyżek skrobi ziemniaczanej (lub mąki ziemniaczanej)

opakowanie cukru waniliowego

Polewa:

200 g masy krówkowej

2 łyżki masła

50 g śmietanki kremówki

100 g orzechów, włoskich lub laskowych, lub innych dowolnych

 

 

Sposób przygotowania:

Ciastka zmiksować lub bardzo drobno pokruszyć, dokładnie wymieszać z masłem. Spód dużej tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem. Ciasteczkami wyłożyć spód, odstawić do lodówki. Ser utrzeć z żółtkami i cukrem waniliowym, dodać masę krówkową, zmiksować, dodać skrobię i dokładnie połączyć. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy, wymieszać, masę przelać na schłodzony spód. Piec ok 50 minut w 180 stopniach C. Ostudzić sernik w uchylonym piekarniku. Pozostałą masę korówkową, masło i śmietankę podgrzać w rondelku i dokładnie wymieszać na gładką masę, przestudzić, wylać na sernik. Orzechy posiekać, podprażyć na suchej patelni i rozłożyć na polewie. Sernik wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.

 

„Mój Ulubiony” 

Twarożek kanapkowo-sernikowy to naturalny twaróg, o śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji. Bez konserwantów, substancji zagęszczających i stabilizatorów. Technologia produkcji gwarantuje zachowanie najcenniejszych składników mleka tj. białko, wapń i witaminy z grupy B. Doskonały do kanapek, może stanowić również podstawę dla past kanapkowych, dipów, deserów i ciast. Przeznaczony do wypieków serników, nie wymaga dodatku tłuszczu. Dostępny w trzech gramaturach: 200g, 450g i 1kg. 

Udostępnij:
0