Grillowane warzywa z dodatkiem sera haloumi z pewnością znajdą uznanie nie tylko wśród wegetarian i będą stanowić lekki, a jednocześnie pełnowartościowy posiłek. Oto przepis na sałatkę z grillowanym haloumi.
Składniki
- 200 g sera haloumi
- pęczek zielonych szparagów (grubszych)
- 1 papryka
- 2 średnie pomidory
- 1 mała cukinia
- miks sałat
- kiełki, np. groszku
- płatki migdałowe Kresto
- olej Rapso
- sól, pieprz
Wykonanie
Ser kroimy w plastry. Ze szparagów odłamujemy końcówki, a pomidory kroimy na połówki. Paprykę kroimy na 8 części, a cukinię w plastry. Wszystkie warzywa skrapiamy olejem, posypujemy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy. Ser i doprawione warzywa układamy na tackach, a następnie grillujemy z obu stron. Wykładamy na talerze porcje sałaty, kiełki oraz ser i zgrillowane warzywa. Całość posypujemy płatkami migdałowymi.
Fot. VOG Polska Sp. z o.o.
Do korzystania z promocji zaprasza sklep faceandlook.com
Dr Sante, maska do włosów z olejem kokosowym. Cena promocyjna 23,39 zł/1000 ml