Postaw na zdrowe i pożywne składniki – mieszankę sałat z bogatą w beta-karoten roszponką i dodatki w postaci łososia, mozzarelli, papryki oraz czerwonej cebulki. Przygotuj sałatkę finezyjną, a przekonasz się, ile radości i energii można czerpać z jedzenia.
Przepis na sałatkę finezyjną
Składniki:
– mieszanka sałat Finezja mix marki Eisberg (cykoria sałatowa radicchio, roszponka, sałata fryzyjska) – 150 g
– 70 g wędzonego łososia
– 6 minikulek mozzarelli
– 1/2 czerwonej papryki
– 1/2 czerwonej cebuli
Dressing:
– 3 łyżki oliwy z oliwek
– 1 łyżka soku z cytryny
– rozmaryn
– sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Gotową mieszankę Finezja mix marki Eisberg przełożyć do miseczki. Umytą paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa połączyć w miseczce z łososiem oraz mozzarellą. Całość polać przygotowanym dressingiem.